Välkommen till Mariannelunds folkhögskola! Den som söker sig till en utbildning gör det naturligtvis för att på olika sätt komma vidare i livet. Vi hoppas att våra kurser kan ge dig just den möjlighet du söker. Vi vill ge dig tillfälle att få vidgade perspektiv och se nya sidor av verkligheten.

Lite fakta om skolan
• Har cirka 95 kursdeltagare och 20 personal.
• Har fräscht internat där de flesta bor.
• Ligger mitt i centrum av Mariannelund.
• Har bra tåg- och bussförbindelser.
För lokal karta och mer info om orten, se www.eksjo.se/allman/tatort/m-lund.htm
• Ägs och drivs av Pingstförsamlingarnas Skol- och Kursverksamhet.

Kurstider för läsåret 2004/2005
Höstterminen 23/8 – 17/12
Vårterminen 10/1 – 3/6
Skolan hålls stängd under höstlovet (vecka 45), sportlovet (vecka 7) och påsklovet (vecka 13).

Antagning
Antagning sker fortlöpande. Därför bör du skicka in din ansökan så snart som möjligt. För samtliga kurser är lägsta ålder för antagning 18 år.

Kostnad
Själva undervisningen är kostnadsfri.
   Kostnaden för mat och logi är för enkelrum 3.690 kr och för dubbelrum 3.390 kr för en fyraveckorsperiod. I denna summa ingår mat sju dagar/vecka. Avdrag för matkostnader görs för lovveckor.
   Kursdeltagare som inte bor på skolan betalar 1.600 kr/termin för eftermiddagsfika, vissa gemensamma arrangemang, tillgång till fritidslokaler med mera.
   Kostnaden för läroböcker och annat kursmaterial varierar mellan de olika kurserna, 800 - 1.200 kr/termin. I detta belopp ingår också en elevförsäkring. Kostnader för studieresor tillkommer.
   För information om studiemedel, gå till www.folkhogskola.nu och klicka vidare till "Studiestöd" i menyn.Mariannelunds folkhögskola